Hermoratahieronta

Hermoratahieronnan tarkoituksena on tukea ääreishermoston toimintaa, mikä vaikuttaa suotuisasti myös keskushermostoon.  Tätä kautta edistetään myös kehoa huoltavien elinten toimintaa. Kyseessä on kokonaisvaltainen prosessi, jonka keskeisenä ideana on tukea kehon omaa tasapainoa sekä tehostaa ja elvyttää kehon toimintaa. 

Mihin hermoratahieronta auttaa? Hermoratahieronnalla on saatu apua muun muassa yleisiin fyysisiin lihasvaivoihin, särky- ja kiputiloihin (päänsärky, niska- ja hartiakivut, selkäkivut, issiasongelmat), allergioihin, astmaan, reumaan, vatsavaivoihin (ruoansulatushäiriöt, ummetus, vauvojen koliikkivaivat) migreeniin, maksan, kilpirauhasen ja munuaisten vaivoihin, gynekologisiin ja eturauhasvaivoihin, fibromyalgiaan, sydänvaivoihin sekä stressisairauksiin. Hoidosta voi olla apua myös masennuksen, paniikkihäiriön ja unettomuuden hoitamisessa. Kaiken kaikkiaan hermoratahieronta tukee yleistä jaksamista.

Kenelle hermoratahieronta ei sovi? Hoidon ainoa esteitä ovat raskaus, elinsiirrot sekä vasta tehty leikkaus (leikkausten jälkeen varoaika 2kk). Joidenkin pienempien operaatioiden kuten näytteenottojen ja rokotusten jälkeen suositellaan myös varoikaa. Kysy tarvittaessa lisää. 

Paranemiskriisi. Hoidon jälkeen kehossaan voi huomata tilapäisen muutoksen huonompaan suuntaan, joka on ohimenevää. Hieronnan yhteydessä kehosta poistuu suurempia määriä kuona-aineita, joita kehon puhdistuselimet työstävät. Kuona-aineiden poistuminen voi aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä, ihottumaa, kuumetta tai kipuja, jotka menevät kuitenkin ohi. On myös mahdollista, ettei paranemiskriisin oireita tule lainkaan.